Over mij

Ik ben Janny de Jong, 62 jaar. Ik ben geboren in Eindhoven en volgde mijn opleiding in Den Haag, Leiden, Rotterdam en Zutphen. Opgeleid en werkzaam geweest als jeugswelzijnwerker, voelde ik, na een moeizame werksituatie, de behoefte om door te studeren. Het omzetten van een stagnerende ervaring in het opnieuw moed vatten en doorgaan binnen een nieuw perspectief heeft mij steeds gebracht waar ik graag wilde wezen. Deze ervaring geef ik graag door omdat ‘vastzitten’ zeer belemmerend werkt in zowel werk- als privé situaties. Tijdens een tekencursus in mijn vrije tijd kwam mijn creatieve kant weer bovendrijven. Ik wilde hier graag meer uithalen en dit leidde tot het volgen van een driejarige coach-opleiding aan de ‘Tekenschool voor Kunst en Communicatie’. Hier heb ik enorm veel geleerd van het gericht inzetten van kleur, vorm en lijn binnen een coach-setting. 

“groeien en veranderen is een combinatie van bewustwording (hoofd), voelen (hart) en doen (handen)”

Thema | Janny de Jong

Relevante opleiding

 • HBO-deeltijdopleiding ‘beeldend coachen voor volwassenen’, Zutphen
 • Gedragstherapie voor kinderen en jeugdigen, Rotterdam
 • Orthopedagogiek, preventie en vroegtijdige signalering, RULeiden
 • HBO-Jeugdwelzijnswerk, Den Haag
 • In het kader van persoonlijke ontwikkeling en werkgerelateerde professionalisering, volg ik regelmatig bij- en nascholingen. Intervisie en supervisie volg ik via de beroepsvereniging Tekentaal en het NOBCO.

Werkervaring

 • creatieve loopbaancoaching 
 • coaching bij levensloopvragen
 • coaching, begeleiding en ontwikkeling bij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)
 • begeleiding thema- workshops 
 • buddy bij traject voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
 • leidster en stage-begeleidster in de naschoolse opvang 
 • projectleidster en trainster binnen preventieafdelingen
 • invaldocent orthopedagogiek en cursusleider opvoedingsvaardigheden en gesprekstechnieken aan HBO- en MBO opleidingen

Wat ze zeggen........

“Ik heb een andere blik gekregen op mijzelf en de mensen om mij heen”. Deelneemster ‘Over de Kunst en het Leven’.

“Ik merk dat de coaching met tekenen voor mij betekenisvol is geweest. Enerzijds het kernkwadrant invullen en stil staan waar nu mijn kwaliteiten liggen, anderzijds met kleurpotloden mezelf weergeven, uit mijn binnenste laten komen. Een nieuwe ontdekking. Dank voor de beweging die ik door jou aan het maken ben”. Coachee levensloopvraag.

“Interessant om te zien hoe beeldend bezig zijn mij verder helpt. Dat wist ik eigenlijk al wel maar het gaf me toch weer steeds een stukje nieuw zicht op het ‘stromen’. Bijvoorbeeld het differentiëren in kwaliteiten die niet alleen maar wel of niet goed zijn, maar ook nog wisselen per rol die je hebt en met mensen met wie je te maken hebt”. Coachee levensloop vraag.

“Het is bijzonder om te merken dat je door de vragen van Janny over wat je om je heen ziet, inzicht krijgt in wat je dwars zit en hoe je daar mee verder kan gaan. Het beeld loopt nog steeds met me mee”. Coachee wandelcoaching.

Lid van de Vereniging voor Tekentaal: 2015374. Lid nascholingscomissie.

Lid van de NOBCO, Nederlandse orde van beroepscoaches: 31741

Aangesloten bij de SCAG,  de door het ministerie van VWS erkende geschilleninstantie

KvK: 62162993

Lid van Zelfstandige Professionals Dalfsen en ZPZorgDalfsen

 

Ik ben als ZZP-er lid van ZPDalfsen www.zpdalfsen.nl en daarbinnen van het samenwerkingsverband ZPZorg in de gemeente Dalfsen. Hierin zijn diverse zelfstandig werkende zorg-, coach- en therapieprofessionals met elkaar verbonden.

Tekentaal

ZP Dalfsen

NOBCO