Kernkwaliteiten in beeld

Binnen teams en organisaties wordt het herkennen en inzetten van de individuele kwaliteiten en talenten van werknemers belangrijker. 

Op een speelse en luchtige manier breng ik iedere deelnemer in contact met zijn/haar belangrijkste kwaliteiten. Welke kwaliteit zet je in? Ben je je daar van bewust? En hoe zorg je ervoor dat die kwaliteit niet doorslaat en leidt tot stress en overbelasting? Daarna volgt een uitwisseling: welke kwaliteiten zitten er in een team, welke vullen elkaar mooi aan en welke zitten in elkaars vaarwater. Kun je de kwaliteit van de ander zien?

In overleg ook als ‘cartoonworkshop’ te geven. De workshop kan per groep aangepast worden en is voor minimaal 4 deelnemers. Het gedachtengoed is van Daniel D. Ofman in ‘Bezieling en kwaliteit in organisaties’.

'Hart' werken

Vanuit de gedachte dat mensen die werken mét en vóór anderen, de kracht voor hun handelen vaak putten uit hun hart. Denk aan medewerkers in de zorg, het onderwijs en de hulpverlening. Zij hebben veelal te maken met een steeds groter wordende draaglast. Het werk vraagt veel maar zorgt ook voor veel voldoening en onderlinge verbondenheid. Hoe zorg je voor een gezonde balans? 

In deze workshop verkennen we de mogelijkheden en onmogelijkheden van het werken vanuit je hart in een veeleisende omgeving. Via het verbeelden creëren we een basis, een binnen- en een buitenruimte. Wat drukt, wat helpt je dragen, waardoor raak je weer ‘gevuld’?

Een werkstuk dat ‘laag over laag’ zet en zo een heel persoonlijk beeld laat zien van jouw hartskwaliteit in het werk.

Geef kleur aan je seizoen

Medewerkers hebben inmiddels een andere blik gekregen op de tweede helft van hun loopbaan. De meesten zullen langer doorgaan dan hun 65-ste. Dat verdient een nieuw perspectief.  In deze workshop besteed ik aandacht aan de levensloop en de loopbaanverwachtingen door alle seizoenen langs te gaan: de prille aanvang tijdens de jeugd, de volwassen verwachtingen en doelen, de kracht en ambitie van de tweede levenshelft en het ervaren seniorschap. Bij elke fase horen andere verwachtingen en eisen. Hoe zorg je dat je balans houdt, hoe zie je je volgende fase tegemoet? Waar schuurt het?

Inspiratie en nieuwe energie via creativiteit, inspirerende teksten, reflecties en mooie verbeeldende opdrachten.

Inspirerend en een aanzet tot een vernieuwd perspectief.

De workshops worden georganiseerd op aanvraag en deelname van minimaal 4 personen. Neem contact met me op voor informatie en opgave.